Ljungbackastämman     Artister på scenen


Bröderna Pär & Torbjörn Näsbom
Framstående Riksspelmän sedan många år. Torbjörn kommer från Umeå, har Zornmärket i guld och spelar nyckelharpa, Pär som spelar fiol i Stadsorkestern i Winterthur, Schweiz, fick Viksta-Lasse stipendiet 2018! Tillsammans uppträder de och ger kurser i Sverige på somrarna, sedan ett par år uppträder de på luciadagen med sångerskan Malin Hartelius och Jul i Folkton i Schweiz. Även i Schweiz ger båda kurser emellanåt.
Förra sommaren var de så omtyckta på Ljungbackastämman att de fick lova att komma tillbaks 2019!

Jenny Almsenius
Jenny Linnéa Carola Almsenius växte upp i Varberg och har därefter bott och verkat som musiker i Göteborg och Stockholm. Sedan 2006 uppträder och turnerar hon i Sverige och Norge. Hon har bland mycket annat uppträtt på visfestivalen i Västervik. Jenny fick Mariestads Visans Vänner-stipendium 2006 och Hallands Nyheters kulturpris 2009, STIM-stipendium 2011 och SKAP-stipendium 2014. Den 25. Augusti 2018 blev Jenny mottagare av Cornelis Vreeswijk sällskapets pris för unga låtskrivare på Rival i Stockholm där hon fick träffa sina idoler Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson.
Missa inte chancen att uppleva en av Sveriges bästa vissångerskor på Ljungbacka, hon kommer att bli en stor stjärna inom kort! 
Peo Hallberg
Trubaduren från Trollhättan är sekreterare i föreningen "Ljungbackas Vänner". Hans repertoir av låtar från alla våra gamla trubadurer som brukade gästa på den Gyldene Freden i Gamla Stan, Stockholm och hans kunskaper om den svenska vistraditionen är imponerande. Peo gjorde succé med sin musik quiz på Ljungbacka de senaste fem åren. Han kommer att presentera en ny och spännande quiz under den stora eken på Ljungbacka 2019. Fina priser väntar på den eller de som vet mycket om den svenska vis- traditionen. 
Briggen Tre Bröder 
De tre bröderna Niklas, Gert och Jim från Hörvik sjunger bl. a. på listerländska och har en fantastisk förmåga att få publiken med sig. Det svänger verkligen när Briggen uppträder. Med gamla och nya visor, väl spelade och sjungna och en stor portion humor, får dom alltid fart på stämningen!
Det blir briggens fjärde uppträde på Ljungbackastämman 2017 och säkert inte det sista.
Visgruppen Treklang
med Gunvor Åslund, Ann-Kristin Turesson och Leif Turesson gästar som grupp Ljungbackastämman för första gången i sommar. Leif Turesson spelan också i visgruppen Fyra Skägg och Gunvor Åslund är bekannt som buskaspelkvinna och musikant till ringlekarna på Ljungbacka.
Asarums danslag
Det blir den tredje sommaren som vår dansbana / rotunda blir nyttjad. Asarums danslag har en lång tradition som dansgrupp och de kommer att ge en omtyckt uppvisning här igen, sommaren 2019. Deras vackra folkdräkter och smidiga, svängiga danser är en fröjd för ögat!
 
Ringlekar på dansbanan
Även denna sommaren blir det "Små Grodorna", "Vi Äro Musikanter" och "Raketen" med flera på dansbanan för barn och vuxna med Gunvor Åslund och Kristin Eriksson.
Det var jätteroligt förra sommaren så passa på alla ringlekssugna och ha skoj i sommar igen.

 

Buskaspel
Även i år kommer det att bli en liten paus mitt i scenprogrammet så att alla som sitter framför scenen inte stelnar till. Då blir det läge att hämta något att dricka eller att äta uppe vid ladan eller att lägga en korv på grillen, passa på att gå runt i den vackra Ljungbackaparken och lyssna på olika musikanter mellan träd och buskar eller att slå sig ner i en berså och bara njuta av naturen.

Kontakt: bowtriplets@shlink.ch     tel: 0041 79 216 70 04     

Startsida     Beskrivning     Program    Hur det hela började