Ljungbackastämman     Artister på scenen

Gitte Pålsson med Khala Uma
Gitte Pålsson sång, gitarr, charrango, Cecar Salazar sång, flöjter, trummor, gitarr och Tanja Salazar- Pålsson sång, fiol, trumma.
Gitte är vissångerska och låtskrivare som under många år bott och arbetat i Bolivia. Hon kommer till Ljungbacka för att sjunga egna visor och sånger av Bolivias folkkära vispoet Matilde Casazola.
Med sig har hon gruppen Khala Uma som spelat tillsammans under 32 år. De tar oss på en musikalisk resa till Andernas höga berg. Svensk folkmusik blir det också. Ett omväxlande program med visor och folkliga influenser från Ringsjön i Skåne till Titikaka i Anderna

Jenny Almsenius kommer igen!
Jenny Linnéa Carola Almsenius växte upp i Varberg och har därefter bott och verkat som musiker i Göteborg och Stockholm. Sedan 2006 uppträder och turnerar hon i Sverige och Norge. Hon har bland mycket annat uppträtt på visfestivalen i Västervik. Jenny fick Mariestads Visans Vänner-stipendium 2006 och Hallands Nyheters kulturpris 2009, STIM-stipendium 2011 och SKAP-stipendium 2014. Den 25. Augusti 2018 blev Jenny mottagare av Cornelis Vreeswijk sällskapets pris för unga låtskrivare på Rival i Stockholm där hon fick träffa sina idoler Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson.
Missa inte chancen att uppleva en av Sveriges bästa vissångerskor en gång till på Ljungbacka, hon är redan på väg att bli en lika stor stjärna som sina idoler! 
Musikquiz med Peo Hallberg
Trubaduren från Trollhättan är sekreterare i föreningen "Ljungbackas Vänner". Hans repertoir av låtar från alla våra gamla trubadurer som brukade gästa på den Gyldene Freden i Gamla Stan, Stockholm och hans kunskaper om den svenska vistraditionen är imponerande. Peo gjorde succé med sin musik quiz på Ljungbacka de senaste sex åren. Han kommer att presentera en ny och spännande quiz under den stora eken på Ljungbacka 2020. Fina priser väntar på den eller de som vet mycket om den svenska vis- traditionen. 
Allsång med Stef och Sandbergstrion 
I år blir det allsång under ekarna på Ljungbacka. Stef med Sandbergstrion bestående av ex hustrun Heidi och dottern Fia leder publiken under en halvtimma i bekanta och folkkära visor ur den svenska traditionen. De flesta kan ni utantill men det utdelas vishäfte så att alla kan sjunga med för full hals.
Emelie Karlsson och Bortanvind band
Bortanvind band översätter amerikansk folkmusik till svenska och med gitarr, cajun och stämsång framförs låtarna med inslag av den svenska visan. Med fokus på känsla och text får publiken följa med genom olika historier och livsöden.
2016 gjorde Bortanvind succé på Ljungbacka och vi gläder oss att kunna välkomna dem för andra gången 2020!
Asarums danslag
Det blir den fjärde sommaren som vår dansbana / rotunda blir nyttjad. Asarums danslag har en lång tradition som dansgrupp och de kommer att ge en omtyckt uppvisning här igen, sommaren 2020. Deras vackra folkdräkter och smidiga, svängiga danser är en fröjd för ögat! Dansbanan är förstås öppen under hela festivalen för alla som vill ta en svängom under sommarhimlen.
 
Ringdanser på dansbanan
Även denna sommaren blir det "Små Grodorna", "Vi Äro Musikanter" och "Raketen" med flera på dansbanan för barn och vuxna med Gunvor Åslund och Kristin Eriksson.
Det var jätteroligt de två första sommrarna så passa på alla ringdansssugna och ha skoj i sommar igen.

 

Spontanspelning i stugan och Buskaspel i parken
Även i år kommer det att bli en liten paus mitt i scenprogrammet så att alla som sitter framför scenen inte stelnar till. Då blir det läge att hämta något att dricka eller att äta uppe vid ladan eller att lägga en korv på grillen, passa på att gå runt i den vackra Ljungbackaparken och lyssna på olika musikanter mellan träd och buskar eller att slå er ner i en berså och bara njuta av naturen. Även i stugan brukar det bli spontanspelningar.

Kontakt: bowtriplets@shlink.ch     tel: 0041 79 216 70 04     

 

 

 

Startsida     Beskrivning     Program    Hur det hela började