Ljungbackastämman     Artister på scenen

Kvinnolåt Anna Rynefors och Miriam Andersén
Riksspelmansduon presenterar ett projekt med kvinnliga upphovsmän och musikutövare i centrum. De tar avstamp i vikingatidens nors-isländska skaldpoesi, där de kvinnliga skalderna utgör en unik grupp av poeter i europeisk historia. Via kvinnliga poeter från medeltidens Frankrike, kvinnliga helgon och kulturbärande nunnor, landar de i den svenska folkmusiken med kvinnoballader,  kvinnliga spelmän och traditionsbärare.
De sjunger och spelar med harpa, trumma, snatterpinnar, rebec, svensk säckpipa och nyckelharpa.

Briggen Tre Bröder från Lister
Denna härliga gruppen är en stor tillgång för bygdens fester.
De har spelat på Ljungbacka ett flertal gånger och är alltid lika poppis.
Duktiga på sina instrument med fin harmoni i stämsången. 
Nu har de blivit en samstämd kvartett som gladde publiken på Ljungbacka redan 2022.
De kommer även att avsluta programmet sommaren 2023 och vi vet att många av våra gäster kommer att svänga på dansbanan för det blir jättesvårt
att sitta stilla! 

 

Musikquiz med Peo Hallberg
Trubaduren från Trollhättan är sekreterare i föreningen "Ljungbackas Vänner". Hans repertoir av låtar från alla våra gamla trubadurer som brukade gästa på den Gyldene Freden i Gamla Stan, Stockholm och hans kunskaper om den svenska vistraditionen är imponerande. Peo gjorde succé med sin musik quiz på Ljungbacka under sju tidigare år. Han kommer att presentera en ny och spännande quiz under den stora eken på Ljungbacka 2023. Fina priser väntar på den eller de som vet mycket om den svenska vis-traditionen. 

 

Stefan Nilsson från Nogersund.
Stefan har varit fiskare i 40 år men har sadlat om till framgångsril musiker som är väldigt uppskattad, inte endast i trakten. Han spelar allt från Dan Andersson till Elvis Presley och blir perfekt till Ljungbackas dansbana för det passar bra att dansa när Stefan uppträder. Vi kör utan dansbiljetter ;-)
Trevliga och inte alltid helt rumsrena historier berättade på ren listerländska höjer garanterat humörstemperaturen bland publiken. Vi gläder oss.

 

 

Trio Gunnar Källström med sonen Olof Källström och Martin Olssson.
Gunnar estradör, vispoet och författare gästar Ljungbackas scen med sitt senaste album "Den Roliges Väg". Det är det tionde i ordningen och här återfinns visor om fred, nära relationer, barnets världar och tiden som passerar medan makaronerna kokar. Det låter kanske lite flummigt med tillsammans med lustiga melodier blir det riktigt spännande. Som alltid när Gunnar är i farten bjuds det på halsbrytande berättelser mellan melodierna.

 

Asarums danslag
Det blir den femte sommaren som vår dansbana / rotunda blir nyttjad. Asarums danslag har en lång tradition som dansgrupp och de kommer att ge en omtyckt uppvisning här igen, sommaren 2023. Deras vackra folkdräkter och smidiga, svängiga danser är en fröjd för ögat! Dansbanan är förstås öppen under hela festivalen för alla som vill ta en svängom under sommarhimlen.
 

 

Mikael Neumann.
Mikael är en dansk/svensk gitarrist, sångare, entertainer, textförfattare, låtskrivare med mera. Listan kan göras lång. Han föddes den 17. januari 1949 i Köpenhamn och växte där upp med sin danske far Ulrik Neumann och sin svenska mor Christina Sorbon-Neumann. Hans far Ulrik hade lika många strängar på sin lyra som gitarist, sångare, kompositör och entertainer. Medlem i den populära ensemblen Swe-Danes med Alice Babs och Svend Asmussen.
Hans mor Christina var hyllad sångerska och skådespelerska.
Mikael bor nu i Ljunghusen, Skåne.

 

Spontanspelning i stugan och Buskaspel i parken
Alla våra gäster är välkomna sträcka på benen och att hämta något att dricka eller att äta uppe vid ladan eller att lägga en korv eller hamburgare på grillen, passa på att gå runt i den vackra Ljungbackaparken och lyssna på olika musikanter mellan träd och buskar eller att slå er ner i en berså och bara njuta av naturen. Även i stugan brukar det bli spontanspelningar.

Kontakt: bowtriplets@shlink.ch     tel: 0041 79 216 70 04     

Startsida     Beskrivning     Program    Hur det hela började